ОНАМА
АКТИВНОСТ
СПОРТ
ОГАЊ
ПИСМА
ФОТО ГАЛЕРИЈА
КОНТАКТ
ЛИНКОВИ
ДОНАЦИЈА

Црногорска Православна Црква

 

HIMNA
KRSTAŠA
>>>

Pikado fudbal golf ronjenje


FK Lovćenac - Pioniri25.08.2010.
Fudbalski klub „Lovćenac“

Saopštenje:
Politika jača od sporta
U Lovćencu postoje uredno registrovana dva Fudbalska kluba: FK „Njegoš“ i FK „Lovćenac“. FK „Lovćenac“je mlad sportski kolektiv, registrovan u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije 02.11.2009. godine.
Svoje sportske aktivnosti FK “Lovćenac” je isključivo bazirao na rad sa djecom od 8 do 14 godina. Klub nema kategorije podmlatka i prvog tima, tako da su i potrebe za korišćenje terena veoma skromne.
Dva kluba, ali jedan stadion. Stadion u Lovćencu je gradski stadion što znači svih stanovnika Lovćenca.
I pored odluke Opštine Mali Iđoš da oba fudbalska kluba imaju pravo da koriste sportsko igralište, Uprava FK “Njegoš” ne dozvoljava članovima FK “Lovćenac” pristup stadionu.
Na skupštini FK “Njegoš”, održanoj u poneđeljak, 23.08.2010. “delegati” su jednoglasno odlučili da ne dozvoljavaju članovima FK “Lovćenac” da svoje sportske aktivnosti obavljaju na gradskom stadionu. Skupštinu su organizovali čelnici opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) a delegati su bili isključivo članovi SPS, Crnogorskog društva Lovćen i Srpskog četničkog pokreta (koji su bili u svojim tradicionalnim crnim majcama)
Zbog nepostignutog dogovora o zajedničkom korišćenu terena stadiona u Lovćencu naš klub je primoran da svoje sportske aktivnosti, treninge i utakmice, izvodi na igralištima i stadionima u drugim mjestima, što iziskuje posebne organizacione napore i znatno povećava finansijske troškove.
Uprava FK “Lovćenac” će pokušati da isključivo pravnim putem obezbijedi ravnopravni status sa ostalim fudbalskim klubovima u opštini Mali Iđoš.
Sponzor FK “Lovćenac” je Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš”


13. 03. 2010
NADZORNI ODBOR FSS POSJETIO FK LOVĆENAC

Novoosnovani FK Lovćenac iz Lovćenca posjetio je Nenad Nikolić član Nadzornog odbora Fudbalskog saveza Srbije I predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Vojvodine.
FK Lovćenac je svoje aktivnosti prevashodno bazirao na rad sa mlađim kategorijama sa željom da vojvođansko mjesto Lovćenac i dalje bude rasadnik fudbalskih talenata. 
U Lovćencu su prve fudbalske korake napravili na desetine prvoligaških igrača od kojih izdvajamo legendarne reprezentativce Jugoslavije Danila Popivodu i Miodraga Kustudića, kapitena Hajduka iz Splita Veljka Zubera i sadašnjeg reprezentativca Crne Gore Sava Pavićevića.
Posmatrajući trening mlađih kategorija koji je vodio prvi trener Milorad Pavlović Best, član Nadzornog odbora Fudbalskog saveza Srbije Nenad Nikolić je poželeo uspješan rad jednom od najmlađih fudbalskih klubova u zemlji obećavši i punu podršku Fudbalskog saveza Srbije.


27. 02. 2010
Prvi trening FK Lovćenac

U subotu, 27. februara 2010 godine  u sportskoj hali „Jadran“ u Feketiću održan je prvi trening Fudbalskog kluba „Lovćenac“.
Na taj način počele su pripreme ovog kluba pod rukovodstvom trenera mlađih kategorija Milorada Pavlovića – Besta.